Nyheter från styrelsen 19 april 2018

Gårds- och städdag 6 maj, Container för grovsopor, Vi behöver hjälp med Grannsamverkan och trädgård, Lediga elbilplatser och odlingslotter mm.

Gårds- och städdag Söndag 6 maj.
Vi anordnar som vanligt Gårds- och städdag söndagen den 6 maj kl. 10.00. Vi avslutar med korvgrillning, information och frågestund kl. 12.30. Hjärtligt Välkomna!

Container för grovsopor.
Som brukligt är tar vi även då hem en container för grovsopor. I denna får INTE slängas elavfall, gamla däck eller batterier, färgrester eller kemikalier.
Trä, brännbart och metall går utmärkt.

Omhändertagna cyklar.
De cyklar som föreningen omhändertog september 2017 finns fortfarande kvar i föreningens förråd. Nu börjar cykelsäsongen. Kontrollera åter igen att inte just din cykel omhändertagits, eftersom du inte uppmärksammade detta i september. Snart lämnar cyklarna föreningen för gott.

Efterarbete efter fasadfelet.
Beträffande de inrapporterade tapetskadorna har föreningen ännu inte fått något besked från Veidekke.
Två resterande justeringar av fönsterblecksjobbet kommer att göras inom kort av Ulvsunda Bygg. En i 5:an och en högst upp i 10:an. Personlig kontakt tas med de boende.
De boende som anmält intresse av fuktmätning i väggarna kommer att få två besök.
Två personer från styrelsen kommer att mäta fukthalten i betongväggarna. Om indikation på felaktighet finns inkallas OCAB.
I utfackningsväggarna med träreglar, isolering och gips kommer OCAB att ta prov för att eftersöka biologisk påväxt. Personlig kontakt kommer att tas med de boende som anmält intresse.

INBROTTSVÅG i Årsta.
Inbrottsvågen, som även drabbat oss hårt fortsätter i Årsta. Styrelsen har i samverkan med de boende nu satt lås i trapphusen till plan 9. Vi kommer nu att sätta upp ytterligare sensorstyrd utebelysning i hus 12. Extra fönsterlås är ett MÅSTE för er i markplanet - även för balkongdörren.

Grannsamverkan mot brott. Ställ upp!!
Vi har kommit långt på vägen för att höja säkerheten och medvetenheten i föreningen.
Vi jobbar med att tillskapa en arbetsgrupp, som håller i dessa frågor, som handlar mestadels om information till de boende. Där har vi ju idag ypperliga infokanaler via hemsida, anslag och Facebook-grupp. Anmäl ditt intresse till sven.h.eklof@gmail.com .

Trädgårdsgruppen behöver utökas.
Vi behöver även tillskott i vår trädgårdsgrupp som sköter våra blommor och planteringar. Anmäl även har ert intresse till Sven.

Odla i pallkrage. Platser lediga!
Styrelsen har avsatt plats i ”Engelska parken för att odla i pallkrage. Fem st får plats. Hittills har tre placerats där. Ni som har pallkragar ombeds att snarast märka upp kragen med ert lägenhetsnummer (tre siffror) med svart spritpenna. Annars riskerar ni att kragen ges till en annan intresserad boende. Som ni ser finns plats för fler intresserade. En av pallkragarna är dessutom ledig, Först till kvarn … Företräde dock för den som tidigare ställt sig i kö, men vi önskar en förnyad intresseanmälan.

Laddplatser för bilar lediga!
Styrelsen har som vi tidigare rapporterat installerat fyra st laddplatser i garaget för el- eller hybridbilar. Två är uthyrda och två är lediga. Styrelsen har bestämt avgiften till 370 kr per månad utöver den sedvanliga garagehyran. I avgiften ingår el enligt schablon. Priset kommer att årligen ses över och relateras till aktuell förbrukning och elpris. Inga avgifter kommer dock att återbetalas.

Boxarna från ComHem tillhör föreningen!!
De digitalboxar ni erhållit från Comhem för TV och Bredband tillhör föreningen och får inte tas med vid flytt från lägenheten! OBS!

Håll dig ajour på Facebook med vad som händer i föreningen!
Prenumerera påvårt Nyhetsbrev. Se i spalten till höger. Gå också in i vår Facebookgrupp – den är till ovärderlig hjälp när vi får något trassel eller fel i fastigheten. På några minuter kan vi reda ut problem och informera!

Nästa sammanträden i styrelsen.
Styrelsen sammanträder den 16 maj. Gårds- och städdag den 6 maj och Föreningsstämma den 12 juni.