Nyheter från styrelsen 27 mars 2017

Föreningsstämma 3 maj, Gårds- och städdag, Loppis och container den 7 maj, Nya säkerhetsdörrar, Grannsamverkan, Cykelförråd byggs, Föreningen på Facebook, Rökare - skärpning!

Föreningsstämma den 3 maj 2017.
Föreningen kallar till Föreningsstämma den 3 maj 2017 kl 19.00 i Årsta Folkets Hus (bion). Kallelse med föredragningslista kommer att delas ut i alla brevlådor och handlingar kommer att publiceras på föreningens hemsida ca fyra veckor innan mötet.

Gårds- och städdag SÖNDAG 7 maj kl 10-13.
Sedvanlig Gårds- och Städdag arrangeras söndag den 7 maj kl 10-13. Alla är hjärtligt välkomna att delta med stort och smått. Arbetet avslutas med gemensam korvgrillning och dricka som föreningen bjuder på. Därefter blir det loppis med möjlighet att köpa fika samt fiskdamm för de mindre till självkostnadspris.

Loppis 7 maj kl 13.00.
En av de boende – Julia Jonasson – anordnar med föreningens godkännande en loppis på gården efter städdagens slut den 7 maj. Loppisen är öppen för alla medlemmar att ställa upp bor eller filt och sedan sälja. Anmäl ert intresse att sälja via mail till Julia, marviksloppis@gmail.com senast 23 april. Se anslag i portarna.

Container för grovsopor
En container för grovsopor kommer att ställas upp på gården i samband med städdagen. Välkommen är där slänga era grovsopor. Inga kemikalier, färgrester, batterier, bildäck, elskrot, vitvaror dock!

Nya säkerhetsdörrar beställda.
Gensvaret för nya säkerhetsdörrar har varit mycket stort. VI har nu beställt 49 nya dörrar. Företaget som kommer att installera dörrarna kommer att ta kontakt individuellt med varje beställare. Vi återkommer så snart vi kan med tidsplan mm.

Eventuell ny låslösning för plan 9.
I samband med dörrbeställningen kom förslag om att göra en ny låslösning för plan 9 så att de boende på plan 8-9 endast behövde köpa en ny dörr. Frågan utreds nu av styrelsen och tyvärr kunde vi inte ge besked innan dörrbeställningen måste vara gjord med detta starkt rabatterade pris. Styrelsen återkommer i denna fråga.

Grannsamverkan.
Vi har nu fått ihop en grupp om sju personer, varför arbetet med Grannsamverkan kan gå igång. Gruppen kommer inom kort förhoppningsvis ha sin första träff.

Cykelförråd byggs! Bygglov klart.
En del har undrat varför det är utstakat på baksidan av 5:an.  Svaret är att på denna plats ska bygga det cykelförråd Föreningsstämman 2016 beslutade om. För närvarande förbereds ett uppköp av byggnationen. Vi återkommer snart med en tidsplan för åtgärderna, som i en förlängning innebär en större omflyttning av förrådsfunktionerna i föreningen.

Föreningen på Facebook.
En av de boende – Helen Josefsson - har erbjudit sig att administrera en Facebook-grupp med föreningens namn. En sluten grupp endast öppen för medlemmar. Gruppen heter Brf Skälderviken. Välkommen som medlem! Du måste vara med i Facebook för att få det hela att fungera.

Rökning - Skärpning!
Vi har tyvärr fått klagomål på rökning. I ett av husen har det rökts upprepat i trapphuset, vilket naturligtvis är förbjudet. Utanför portarna röks det ibland, vilket nu tilltagit utanför vissa portar. Fimpar slängs ohejdat, vilket är snuskigt och skapar vantrivsel. Ta med en askkopp ut och fimpa i när ni har fest mm.