Nyheter från styrelsen 27 oktober

Brandsäkerhet, rensa trapphusen!, Lekplatsbesiktning, mm

Tvättmaskinbrand.
VI har nyligen haft en brand i en tvättmaskin av märket BOSCH Classixx 5. Den som var monterad från nybyggnationen. Händelsen avlöpte bra, eftersom de boende var hemma och kunde bryta strömmen till maskinen. Har ni en sådan maskin rekommenderar vi att ni alltid är hemma när maskinen används.

Brandsyn genomförd.
Styrelsen har nu låtit en konsult genomföra en genomgripande brandsyn av fastigheten.Vi fick en rad påpekanden och rekommendationer. Styrelsen har beslutat genomföra ett antal åtgärder rörande brandtätning, kontroller, reparation och utbyte, nyinköp samt en informationssatsning.

Rensa trapphus och trapphallar!
Ett påpekande vi fick var att trapphus och hallar i vissa fall belamras med lekredskap, barnvagnar, dörrmattor mm. Enligt föreningens ordningsregler och av brand- och säkerhetsskäl måste sådant avlägsnas. Även städningen försvåras av belamring.
Cura förvaltning kommer att göra en husesyn och lämna påpekanden. Det som inte tas bort frivilligt omhändertas av föreningen och lagras i 6 månader innan avyttring.

Lekplatsbesiktning genomförd.
Lekplatsen har besiktigats och ett fel som kan orsaka olyckor har påtalats. Det är staketet runt Torget som kan orsaka strypning i värsta fall. Felet kommer att åtgärdas.

Ny TV-kanal.
En förändring har skett beträffande kanalutbudet för de som har analog TV i uttaget. Discovery är borta och ersatt av BBC World.

TACK till Sanna.
Styrelsen framför ett hjärtligt TACK till Sanna Gårdebäck som tog initiativ till gemensamt inköp av luftfilter och lade mycket arbete på detta. Föreningen kommer att uppvakta med en liten gåva.

Gårds- och städdag den 8 oktober.
TACK till alla som var med och städade och pysslade. Fint blev det.

Teckna bostadsrättsförsäkring från 1 dec 2016!

Kommande styrelsemöten.
Styrelsen har möten den 23 nov och den 14 dec.

Föreningsstämma 2017.
Föreningsstämma är den 3 maj 2017.