Nyheter från styrelsen 4 mars 2017

Köp ny säkerhetsdörr, Grannsamverkan, Brandsäkerhet, Grovsopor IGEN!, Facebook, P-plats-INFO, ROT och RUT mm

Inbrottsvågen fortsätter.
Tråkigt nog måste vi börja året med att varna. Inbrottsvågen fortsätter i Årsta och vi måste skydda oss. Vi har nu monterat belysning med rörelsesensorer utanför 10:an och 12:an.

Nya säkerhetsdörrar.
Som ett led i detta säkerhetsarbete tittar vi nu på ett gemensamt inköp av säkerhetsdörrar för de som är intresserade. En enkät och förfrågan kommer inom kort.
Svara OMEDELBART på den. De offerter vi fått har kort förfallodag!

Grannsamverkan – en person saknas.
Vi är nu ganska nära att starta ett Grannsamverkansprojekt i föreningen. Vi behöver dock minst en person till i arbetsgruppen. Anmäl dig snarast till Sven Eklöf, sven.eklof@bahnhof.se, 070-280 34 65.

Brandsäkerhetsinformation.
Ett informationsblad kommer att delas ut i era brevlådor. Sätt det gärna på anslagstavlan i ert hem eller sätt in det i lägenhetspärmen

Grovsopor på fel plats!!
Vi har åter haft problem med att någon ställer grovsopor i våra soprum, vilket åsamkar oss mycket besvär och stora kostnader. Grovsopor skall lämnas till Återvinningscentralen i Östberga. Varje städdag ställer föreningen upp en container på gården. Där kan grovsopor slängas.

ROT och RUT-avdrag.
Från i år är reparationer av vitvaror godkända för avdrag. Kyl, frys, tvättmaskin, mm.

Föreningsstämma den 3 maj 2017.
Glöm ej bort att skriva in Föreningsstämman i almanackan.

Cykelförråd byggs?
En del har undrat varför det är utstakat på baksidan av 5:an.  Svaret är att på denna plats planerar vi att bygga det cykelförråd Föreningsstämman 2016 beslutade om. Vi väntar nu på snart bygglov – eller avslag.

Föreningen på Facebook.
En av de boende har erbjudit sig att administrera en Facebook-grupp med föreningens namn. En sluten grupp endast öppen för medlemmar. Mer info kommer inom kort.

Byte av garageplats förorsakar kostnad.
Om man önskar byta p-plats i garaget, vilket innebär att ett nytt kontrakt måste skrivas, så får man betala administrationskostnaden själv – drygt 300 kr.

Höjd hyra för p-plats på gården.
Föreningen har höjt hyran för p-platserna på gården till 525 kr per månad, för att anpassa till höjda parkeringsavgifter i Årsta.