Nyheter från styrelsen 13 sept 2023

Föreningsstämma 7 okt, Gårds- och städdag 7 okt, Nytt Elpris 1 okt, Solceller på Gång, Ingen Bergvärme och Frånluftsåtervinning, IMD för varmvatten, Budget och Avgift för 2024, mm.

Extra Föreningsstämma arrangeras LÖRDAG 7 oktober på lekplatsen.
Stämman börjar kl 13.00. Handlingar är utlagda på föreningens hemsida.
Stämman kommer endast att behandla stadgeändringar med anledning av ny lagstiftning mm. Ett första beslut togs på ordinarie stämma i maj.

Gårds och städdag arrangeras lördag den 7 oktober kl 10.00.
Som vanligt kl 10.00 – ca 13.00. Avslutas med korvgrillning och Föreningsstämma.

En container kommer som vanligt att ställas upp för grovsopor under tiden 6 – 9 oktober.

Gemensam El – Nytt pris 1 okt.
Nuvarande pris gäller för tredje kvartalet. Priset ändras för nästkommande kvartal och meddelas i slutet av september. Läs INFO på anslagstavla eller på hemsidan.

Föreningen har fått elstöd avseende 2021-2022. Stödet uppgick till 73.000 kr. Den del som avser stöd för hushållsel under perioden 15-30 september 2022 är i storleksordningen 50 kr per lägenhet. Så små belopp är inte möjliga att utbetala pga administrativa kostnader som överstiger själva utbetalningsbeloppet.

Rapport Solcellsinstallation
Styrelsen har i enlighet med stämmobeslut beställt installation av solceller från företaget ECOKRAFT AB. Installationen kommer att ske under hösten.

Rapport Bergvärme och Återvinning av frånluft.
Styrelsen har i samråd med vår konsult ENEX AB beslutat att inte installera värmepumpar och borra för bergvärme och frånluftsåtervinning. Orsaken är att investeringen inte kan räknas hem under anläggningens livstid. Orsaken är prishöjningar på material och installation samt ofördelaktigt höga elpriser.

Rapport IMD för varmvatten
Styrelsen har påbörjat uppköpet av utrustning i varje lägenhet för individuell mätning av varmvattenförbrukningen. Då både fjärrvärmen och vattnet ökar betänkligt i pris känns installationen välmotiverad. Beslut om denna installation togs av Föreningsstämman i maj.

Nya leverantörer
Styrelsen har slutit avtal med ett nytt företag för service och reparation av hissar och garageport – Nexima AB gällande hissarna.
Styrelsen har förlängt avtalen med ADB och Fastum – med bättre villkor.

Nya större underhållsarbeten.
Styrelsen har investerat i utrustning för att kontinuerligt rena cirkulationsvattnet i våra radiatorer/element. Detta avser avgasare och olika filter, bla magnetfilter. Denna installation innebär att vi avsevärt förlänger livslängden på våra ledningar och radiatorer. Handlar om decennier. Detta förhindrar även våra termostatventiler att korrodera och ”klogga” igen, vilket minskar underhållet avsevärt.

Andra större reparationsarbeten har också måst göras i Undercentralen avseende vattenpump och ledningssystem.

Debitering av elförbrukning gällande laddplatser
Styrelsen har övergått till individuell mätning och debitering av laddplatselen. Tyvärr har vi haft stora svårigheter att implementera det nya mät- och debiteringssystemet.  Debiteringen från och med den 1 april är därför kraftigt försenad. Vi beklagar detta och hoppas det inte ställer till med alltför mycket oro och besvär för berörda.

Budgetarbetet – Avgiften 2024
Styrelsen arbetar för närvarande med budgeten för 2024. Vissa av våra kostnader ökar avsevärt, bla räntor och fjärrvärme. Vatten och el är osäkra ”kort”. Budgeten sammanställs under oktober. Vid detta tillfälle lämnas besked om årsavgiften under 2024.

Sprängningar för avloppstunnel.
Sprängningarna kommer att kulminera under sept – okt – nov. Fastigheten är noggrant besiktigad i förväg och en motsvarande inspektion kommer att göras i efterhand. Då krävs åter igen tillträde till samtliga lägenheter.
En vibrationsmätare har också installerats i den byggnad som ligger närmast tunneln – hus nr 10.

Styrelsens sammanträden
Styrelsen sammanträder nästa gång den 2 oktober 2023.