Nyheter från styrelsen 19 sept 2022

Gemensam El
Bytet av elmätarna är nu klart och överflyttningen av era abonnemang till det gemensamma pågår. Föreningen har slutit avtal med Telge Energi om leverans av ”Miljövänlig El”. Ni kommer att debiteras 150 öre per kWh fram till årsskiftet. Därefter kan en prisjustering behöva göras. Till priset tillkommer moms. Elen betalas efter förbrukning i samband med månadsavgiften. Inga ytterligare avgifter tillkommer.

Höjd årsavgift 2023
Som vi tidigare meddelat har vi sett oss tvungna att höja månadsavgiften med 9 % från 1 jan 2023. Orsaken är de stora prisökningarna och räntehöjningarna vi nu ser. Underhållskostnaderna har dessutom stigit markant.

Fel på hissar och Garageport.
Vi har tyvärr haft upprepade fel på hissar och Garageport. Styrelsen sammanträffar därför med våra leverantörer för att komma till rätta med problemen.
Vissa större reparationer och materialbyten kan komma att krävas.

Enkät om Gården/Tomten
En enkät om gården kommer att delas ut till alla boende. Svara gärna på den och kom med förslag som kan förbättra vår utemiljö.

Gemensam Gårds- och Städdag 1 okt!
Gårds-och städdag arrangeras Lördag 1 okt kl 10-13. Vi avslutar som vanligt med lite förtäring och grillning. I samband med avslutningen kommer information lämnas i aktuella frågor.

Container för Grovsopor
En container för grovsopor kommer att ställas upp på tomten 30 sept – 5 okt. I containern kan slängas grovsopor, dock inte elskrot, kemikalier, gammal färg, däck, batterier osv.

Energisatsningen - solel, bergvärme och frånluftsåtervinning.
Styrelsen har arbetat vidare tillsammans med vår konsult från ENEX. Tyvärr har dock den nuvarande utvecklingen med kostnadsfördyringar, materielbrist och stigande elpriser påverkat tidigare kalkyler och planeringar. Styrelsen måste ta ett omtag i frågan och återkommer med information.

Energibesparingar
Styrelsen har delat lite tips om hur man i hushållet kan spara el. Vi ser även över hur föreningen själv kan minska sin elkostnad. Finns det någon person i föreningen som är elektriker eller sakkunnig? Vi behöver göra en inventering av våra installationer.

Vi kommer även att se över hur vi kan spara värmeenergi i fastigheten och kommer troligen med råd även på detta område. Det är i dagens läge nödvändigt att se över kostnader för att hålla nere de avgifter föreningen måste ta ut.

Obligatorisk Matavfallssortering 1 jan 2023!
Från och med årsskiftet blir det obligatoriskt att sortera ut matavfall. Förbered er redan nu genom att hämta en korg. Bruna korgar (och även påsar) finns i soprummet.

Inköp av Hjärtstartare och Utbildning 4 okt.
Styrelsen har inköpt en Hjärtstartare med placering i trapphuset ned till garaget.
Till detta kopplas en digital utbildning på Internet, som erbjuds alla våra medlemmar. Utbildningen genomförs den 4 oktober kl 18.00. Mer info kommer.

Styrelsens sammanträden
Styrelsen sammanträder nästa gång den 3 okt och den 7 nov.