Nyheter från styrelsen 9 nov 2023

Solcellsinstallation och IMD för varmvatten på gång, Budget och Årsavgift 2024 mm.

Rapport Solcellsinstallation
Styrelsen har i enlighet med stämmobeslut beställt installation av solceller från företaget ECOKRAFT AB. Installationen kommer att ske under hösten. Installationen har blivit fördröjd på grund av en omständlig bygglovsprocess.

Rapport IMD för varmvatten
Styrelsen har påbörjat uppköpet av utrustning i varje lägenhet för individuell mätning av varmvattenförbrukningen. Då både fjärrvärmen och vattnet ökar betänkligt i pris känns installationen välmotiverad. Beslut om denna installation togs av Föreningsstämman i maj. Styrelsens förhoppning f.n. är att installationen ska ske så att mätningen kan börja den 1 april 2024.

Debitering av elförbrukning gällande laddplatser
Styrelsen har övergått till individuell mätning och debitering av laddplatselen. Tyvärr har vi haft stora svårigheter att implementera det nya mät- och debiteringssystemet.  Debiteringen från och med den 1 april är därför kraftigt försenad. Vi beklagar detta och hoppas det inte ställer till med alltför mycket oro och besvär för berörda. Vi har nu nåtts av beskedet att teknik och administration nu fungerar och de första debiteringarna sker inom kort.

Budgetarbetet – Avgiften 2024
Budgeten för 2024 har nu sammanställts. Vissa av våra kostnader ökar avsevärt, bla räntor (30 %), fjärrvärme (12 %), Vatten, Avlopp och Avfall 25 % samt ökade avsättningar för framtida underhåll. Elkostnaden är ett ”osäkert kort”. Trots detta kan vi lämna avgiften oförändrad under 2024.

Kostnaden för varmvattnet kommer dock att brytas ut ur avgiften och debiteras separat.
En genomsnittslägenhet kommer att få betala ca 400 kr/mån inkl moms för varmvattnet.

Långtidsbudgeten pekar f.n. på en avgiftshöjning 2025 med ca 9 %, framför allt beroende på räntekostnadsökningar.

Obligatorisk matavfallssortering
Det är obligatoriskt att sortera ut matavfall från soporna från den 1 jan 2024, Samtidigt förbjuds avfallskvarnar.

Container efter nyår.
Föreningen kommer att ställa upp en container för grovsopor den 2-8 januari 2024. Granar kan man också slänga på uppsamlingsplatsen vid Vättersvägen.

Bättringsmålning
Styrelsen har beslutat att köpa upp bättringsmålning i de inre gemensamma utrymmena, på de ytor där det är slitet och missfärgat.

Styrelsens sammanträden
Styrelsen sammanträder nästa gång den 11 december 2023.