Rapport om Värme och Varmvatten mm. LÄS HELA!

- Om Installation av Solceller.

- Om installationen av Varmvattenmätare - dåligt flöde?

- Underhållsarbeten i Undercentralen

- Översyn av Mätarna för Värme i lägenheterna.

SOLCELLER
Vi avvaktar nu bara att vädret blir bättre så att det möjliggör installation på taken. Enda olägenheten för de boende, som kan uppstå är den dagen en stor kran parkerar på gården för att lyfta upp byggmaterialet på taken. Annars bör det inte vara några störningar.

VARMVATTENMÄTARE
Alla mätare är nu installerade och övrig teknisk utrustning installerad. Tyvärr har projektet blivit något försenat pga att mjukvara var fellevererad och felinställd. 
Den testperiod som vi hade planerat skulle starta den 1 mars blir därför försenad. Då måste vi troligen även skjuta på starten av mätningen till troligen den 1 maj. Innan vi går igång med skarpt läge har vi planerat att genomföra en månads testkörning, vars resultat ni kommer att få ta del av, så att ni ser er aktuella förbrukning.

Några har klagat på sämre flöde/tryck efter mätarinstallationen - ett tiotal. Styrelsen kommer därför besöka dessa lägenheter för att göra egna undersökningar innan vi eventuellt reklamerar arbetet.

UNDERHÅLLSARBETEN I UNDERCENTRALEN
Utrustningen i undercentralen är nu femton år gammal och en översyn har varit nödvändig. Vi har haft dålig cirkulation på vattnet i radiatorerna/elementen. Därför har styrelsen låtit installera partikelfilter, magnetfilter och avgasare som tar bort syret i vattnet för att rena cirkulationsvattnet. Dessutom har vi rengjort värmeväxlarna, vilket var välbehövligt, Nu har vi ett tip-top system. Åtgärderna har också som effekt att radiatorerna inkl reglerventill får väsentligt bättre funktion och livslängd. 
Tyvärr gav styrsystemet (Duc) upp vid rengöringen och nu är även det bytt. De dagar styrsystemet låg nere fick vi reglera för hand, vilket är omöjligt att göra på ett perfekt sätt. Vi beklagar olägenheten.

Det arbete som är kvar är att byta ut vattenpumpen för kallvattnet, som har slitna lager. Det görs om några veckor. Då kan vattnet åter bli avstängt tidvis under en dag. Vi aviserar detta i portarna mm.

VÄRMEMÄTARNA I LÄGENHETERNA
Ett trettiotal lägenheter har mätare installerade på väggen i hallen. En del av dem har batterier, som behöver bytas. Styrelsen kommer att inom den närmaste tiden besöka dessa lägenheter för ett byte.