Vad hände på årsstämman?

En kort sammanfattning av de viktigaste besluten.

Stämman leddes av organisationen Bostadsrätternas VD Ulrika Blomqvist och kunde trots mängden av ärenden avslutas strax efter kl 21.00.
Stämman representerade 54 röstande medlemmar. Detta är ett deltagarrekord.

De viktigaste besluten i korthet:

Stämman var nöjd med föreningens årsrapport och gav föreningens styrelse ansvarsfrihet. En medlem var däremot.

Hela elva motioner hanterades av stämman. I samtliga beslutade stämman i enlighet med styrelsens förslag.
Detta innebär i korthet.

  • Information lämnas om Naturreservatsbildandet "Årsta skog" på föreningens hemsida.
  • Belysning sätts upp på stigen riktning österut från tomten.
  • En stimulans till valberedningen införs.
  • Stämman avslog förslagen om inrättande av en övernattningslägenhet och inrättandet av en officiell "barngrupp". Styrelsen är dock positiv till att själv inrätta olika arbetsgrupper inom eller utanför styrelsen.
  • Stämman uppmanade styrelsen att i enlighet med motionärers förslag under kommande verksamhetsår se över hur fastighetens tomtmark på lämpligaste sätt ska disponeras för att möta behov av ökad trafiksäkerhet, lekutrymme och socialt umgänge för alla åldrar, förråd för sopor, cyklar mm. I detta arbete uppmanas medlemmarna att engagera sig och komma med förslag. De förslag motionärerna lagt förs till styrelsen och dess arbetsgrupp(er) för övervägande och bearbetning. Frågor om barns säkerhet och trafiksäkerhet kommer att ha hög prioritet.

Stämman antog utan diskussion styrelsens förslag till nya stadgar. Ett förnyat stämmobeslut behövs dock för att beslutet ska vara giltigt. Därför kommer en Extra stämma att avhållas den 10 maj 2015 kl 13.00 på gården. De nya stadgarna gäller från den tidpunkt de registreras hos Bolagsverket - troligtvis någon gång i juni.

Vid valen av styrelse avgick Fredrik Norén och Katarina Jonerholm inträdde som ny suppleant. Sven Eklöf, som varit suppleant gick in som ordinarie ledamot på två år. I övrigt oförändrat.

Valberedningen kvarstår i sitt uppdrag.

Stämman avslutades lite brådstörtat på grund av "sen timme" och avgående ordförande Fredrik avtackades jämte kvällens stämmoordförande Ulrika.

/SHE