Nyheter från styrelsen 25 april 2022

Föreningsstämma, Energiinvestering, Gemensam el, Städdagar 7 och 18 maj, Garagestädning 13 maj, Sopcontainer 6-9 maj, Förrådsrensning.

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2022 
Brf Skälderviken 1 i Årsta kallar härmed till ordinarie föreningsstämma 
Onsdagen den 11 maj 2022 klockan 19:00
i Årsta Folket Hus – Bion eller eventuellt digitalt.
Anmäl dig gärna till brfskalderviken@gmail.com senast den 5 maj.
Vi bjuder på kaffe/te med fikabröd.

ENERGIINVESTERING
Styrelsen kommer att på stämman lägga fram ett förslag på Energiinvesteringar omfattande Solel, Bergvärme och Återvinning av värme från frånluftsventilationen. Arbetet kommer att kosta i storleksordningen 10 mkr och genomföras under 2023. Investeringen bekostas till största del med egna medel även om ett mindre nytt lån troligen måste tas upp.
Investeringen medför drastiskt minskade kostnader för värme, varmvatten och el, vilket vi kommer att ha stor glädje av i framtiden. Energi är för närvarande en av föreningens största kostnadsposter.

GEMENSAM EL – IMD – KOMMER ATT INSTALLERAS INOM KORT
Särskild information kommer inom kort när arbetet ska påbörjas med byte av alla elmätare.

Gårds- och Städdag den 7 maj och ”Arbetskväll” den 18 maj.
Sedvanlig Gårds- och Städdag arrangeras LÖRDAG den 7 maj kl 10-13. Avslutas med grillning och info.
Arbetskväll för de som inte kan delta helger arrangeras ONSDAG 18 maj kl 18.30.

EXTRA information!
i samband med Gårds- och Städdagen den 7 maj ca kl 12.30 kommer extra INFO att ges efter grillningen om Gemensam El och de stora Energiinvesteringar styrelsen föreslår.
Tid ges till frågor och diskussion.

Garagestädning den 13 maj!!
Årlig städning av garaget kommer att göras den 13 maj kl 8-16. Man är alltså tvungen att finna annan P-plats den dagen. Ytterligare info via affischering kommer att göras.

Inköp av Hjärtstartare.
Styrelsen har beslutat inköpa en Hjärtstartare med placering i trapphuset ned till garaget. Till detta kopplas en digital utbildning på Internet, som omfattar alla våra medlemmar. Mer info kommer.

Grus i maskineriet.
Vi har haft återkommande problem med hissdörrar som kärvar. Styrelsen har därför beslutat om dubbel städning under vintermånaderna dec-mars.
Ett tips till alla är att när man dammsuger sin egen hall – öppna då ytterdörren och dammsug bort grus mm i spåren för hissdörrarna.

Sopcontainer.
En sopcontainer för grovsopor är beställd till Gårds- och städdagen. Den anländer den 6 maj och tas bort 9 maj. I container får INTE kastas miljöfarligt avfall som kemikalier, färg, däck, elskrot, batterier mm.

Förrådsrensning!
Vi måste nu genomföra en förrådsresning i alla förråd FÖRUTOM Vuxencykelförråden. Märk därför alla era saker ni vil ha kvar - barncyklar, lekredskap, barnvagnar, sulkys, pulkor, kälkar mm, mm. Förråd finns inne i husen och ute på gården i förrådshusen.
Röda plastband att märka med finner ni i en låda i Redskapsförrådet. Se till att dina saker är märkta före den 17 maj!! OBS! Denna gång ingår INTE Vuxencyklar.

Styrelsens sammanträden
Styrelsen sammanträder nästa gång den 16 maj.