Nyheter från styrelsen 8 december 2021

Ventilationskontroll, Gemensam el, Gemensamt uppköp av LED till våtrum mm, Sopcontainer över Jul, Nya P-avgifter på gården, INFO-TRÄFF den 12 jan 2022.

OBLIGATORISK VENTILATIONSKONTROLL - OVK
Enligt statliga bestämmelser ska obligatorisk Ventilationskontroll – OVK genomföras med regelbundenhet. Nu är det åter dags efter helgerna. Styrelsen har köpt upp tjänsten från VOBKAB. Denna gång kommer vi att kombinera med att rengöra kanalerna.
För att kunna genomföra kontrollen MÅSTE vi få tillgång till samtliga lägenheter utan undantag. Den som inte gör sin lägenhet tillgänglig kan komma att drabbas av avgifter och kostnader. Mätningen sker i kök, våtrum och i vissa fall i lägenhetsförråd.

JUSTERING av BALKONGDÖRRAR
Anmälda balkongdörrar är nu justerade. Ingen dörr hade glädjande nog allvarliga fel.
Det handlade om smörjning, om lösa skruvar eller om trasiga koppelhakar.
Om du har problem med din dörr – läs hjälpande info på föreningens hemsida.
De som fått hjälp med dörren kommer att få betala en mindre avgift via Swish.

JUSTERING av FEL vid FÖNSTERBLECKEN
De som anmält att de har springor/hål under nedre fönsterbleck och inblås av skräp har i de flesta fall besökts av styrelsens representanter för att avgöra omfattningen av problemet. Kvarstående problem kommer nu att åtgärdas av en entreprenör nästa år. Kontakt tas enskilt. Åtgärden är utan kostnad för de boende

SÄTTA DÖRRLÅSET i SERVICELÄGE
Vid besök från hantverkare mm är det naturligtvis bäst att vara hemma själv eller att be en granne etc. Man kan även lämna nyckel till styrelsens representant eller sätta låset i Serviceläge. Hur det sistnämnda går till kan du läsa på föreningens hemsida, efter det att du loggat in på sidan. En instruktion kan även finnas i anslutning till dörrlåset.
Sätt aldrig dörren i serviceläge kvällstid eller över natten.

AUTOMATISKA DÖRRÖPPNARE
Styrelsen har nu utvärderat försöket. Vi kommer INTE att installera automatiska dörröppnare av kostnadsskäl och av säkerhetsskäl. Enbart dörrarna ned till garaget kommer ha öppningsautomatik, men då med väsentligt kortare öppningstid för den övre dörren.

GEMENSAM EL – IMD – KOMMER ATT INSTALLERAS
Enligt beslut den senaste Föreningsstämman har styrelsen köpt in installation av gemensam el av Home Solutions. Innan arbetet igångsätts kommer skriftlig information att ges till samtliga och en informationsträff kommer att anordnas den 12 jan i Bion Årsta FH. Gemensam el är förutsättning för att kunna installera solel i större omfattning, vilket eventuellt också kan komma att installeras i ett senare skede.

GEMENSAMT UPPKÖP AV LEDBELYSNING I VÅTRUM, MM
Styrelsen har beslutat att erbjuda ett gemensamt uppköp av nya takspottar i våtrummen med LED-lampor och även på andra platser i bostaden. Detaljerad information ges inom kort på hemsidan jämte en beställningsblankett att fylla i.
En beställning är bindande och avtal upprättas enskilt med G:sson El, som kommer göra jobbet. Info kommer även att ges den 12 jan kl 18.30 i Bion Årsta FH.

NYA BATTERIER i VÄRMEGIVARE
Ett trettiotal lägenheter har sändare installerade i lägenheterna för att styra vår gemensamma inomhusvärme. Batteriet har tagit slut i en del. Dessa lägenheter kommer att få besök kvällstid för överlämnande av ett nytt batteri.

SOPCONTAINER
En sopcontainer sätts ut över helgerna på sedvanlig plats. Tider anslås senare.

NYA PARKERINGSAVGIFTER
Styrelsen har noterat att allt fler okända nyttjar betalplatserna till dagparkering, vilket inte bra. Platserna är avsedda för våra gäster. Vi har därför beslutat att höja avgifterna till
10:-/tim från den 1 januari 2022. Max. 50:- per dygn. Samtidigt har vi överenskommit med Apcoa att man får stå på gården för i- och urlastning i 10 minuter. Därefter bötfälls man.

INFORMATIONSTRÄFF den 12 jan kl 18.30
En informationsträff och frågestund anordnas den 12 jan i Bion, Årsta Folkets Hus.
OBS! Av utrymmesskäl och smittskäl är endast en person per lägenhet välkommen!
På mötet kommer att tas upp:
- Gemensam El – IMD.
- Info om den förestående Ventilationskontrollen – OVK.
- Kort lägesrapport i Energiutredningen.
- Info om Våtrumsrenovering. Att tänka på om man har planer.
- Gemensamt inköp av LED-belysning för intresserade.
- Info om Elbilar i Garaget.

Styrelsens sammanträden
Styrelsen sammanträder nästa gång den 10 januari.