Nyheter från styrelsen 9 november 2021

Styrelsen har nu mycket att informera om, nu när det uppsökande arbetet kan komma igång efter det att Covid-restriktionerna har släppts. OVK, Balkongdörrar, Fönsterbleck, Kameraövervakning, Nya laddplatser, Garageavgiften sänks, Gemensam El, Energiutredning, Gemensamt Uppköp av LED i våtrummen, mm

OBLIGATORISK VENTILATIONSKONTROLL - OVK
Enligt statliga bestämmelser ska obligatorisk Ventilationskontroll – OVK genomföras med regelbundenhet. Nu är det åter dags. Styrelsen köper för närvarande upp tjänsten.
Denna gång kommer vi att kombinera med att rengöra kanalerna.
För att kunna genomföra kontrollen MÅSTE vi få tillgång till samtliga lägenheter utan undantag. Den som inte gör sin lägenhet tillgänglig kan komma att drabbas av avgifter och kostnader. Mätningen sker i kök, våtrum och i vissa fall i lägenhetsförråd.

JUSTERING av BALKONGDÖRRAR
De som anmält problem med sina balkongdörrar kommer att kontaktas av styrelsens entreprenör för att komma in i lägenheten. Dörrarna kommer att inspekteras och enklare fel åtgärdas. En mindre avgift tas ut vid eventuell felkorrigering. För allvarliga fel kommer offert lämnas till lägenhetsinnehavaren, som enligt stadgarna svarar för reparation och underhåll av dörrar och fönster.

JUSTERING av FEL vid FÖNSTERBLECKEN
De som anmält att de har springor under nedre fönsterbleck och inblås av skräp från ventilationen kommer att besökas av styrelsens representanter för att avgöra omfattningen av problemet. Därefter kommer problemet att åtgärdas. De som anmält detta problem kontaktas enskilt.

SÄTTA DÖRRLÅSET i SERVICELÄGE
Vid besök från hantverkare mm är det naturligtvis bäst att vara hemma själv eller att be en granne etc. Man kan även lämna nyckel till styrelsens representant eller sätta låset i Serviceläge. Hur det sistnämnda går till kan du läsa på föreningens hemsida, efter det att du loggat in på sidan. En instruktion kan även finnas i anslutning till dörrlåset.
Sätt aldrig dörren i serviceläge kvällstid eller över natten.

KAMERAÖVERVAKNING I GARAGET
Kameror har installerats i garaget för att höja säkerheten. Inspelningarna förvaras hos vår leverantör. Om du blir utsatt för brott – meddela Emma Gillmo i styrelsen  emmagillmo@gmail.com .

AUTOMATISKA DÖRRÖPPNARE
Automatiska dörröppnare har enligt stämmobeslut tillgängliggjorts i port 10 samt i garagets trapphus. Styrelsen kommer att utvärdera försöket. Eventuell installation i ytterligare tre portar kommer att kosta ca 110.000 kr inkl moms.

LADDPLATSER för EL- och HYBRIDBILAR
Föreningen har nu installerat ytterligare laddplatser. Nu finns 16 stycken varav ett antal är lediga. Om du vill hyra en sådan plats – gör det via föreningens hemsida. Merkostnaden är 370 kr/mån och inkluderar för närvarande el till en schablonavgift.

SÄNKNING av GARAGEAVGIFTEN
På grund av förbättrat kostnadsläge har styrelsen beslutat att sänka hyran för en garageplats till 1000 kr/mån från den 1 jan 2022. För laddplats således 1370 inkl el.

GEMENSAM EL – IMD – KOMMER ATT INSTALLERAS
Enligt beslut den senaste Föreningsstämman köper styrelsen för närvarande in installation av gemensam el i föreningen. Innan arbetet igångsätts kommer skriftlig information att ges till samtliga och en informationsträff kommer att anordnas. Gemensam el är förutsättning för att kunna installera solel i större omfattning, vilket eventuellt också kan komma att installeras i ett senare skede.

OMFATTANDE ENERGIUTREDNING
Enligt tidigare information har styrelsen påbörjat en omfattande energiutredning omfattande just solel, återvinning av frånluftsvärme och bergvärme.
Har du kunskaper och/eller erfarenheter från detta fält som kan vara till nytta för föreningen – hör av dig till ordf Sven Eklöf, sven.h.eklof@gmail.com .
Målsättningen med arbetet är att kapa kostnader och göra föreningen mer miljöanpassad.

GEMENSAMT UPPKÖP AV LEDBELYSNING I VÅTRUM
Ett förslag har inkommit om att göra ett gemensamt uppköp av nya takspottar i våtrummen med LED-lampor. Är du intresserad av detta maila till Gunnar Magnusson i styrelsen fam.mson@gmail.com . Ytterligare info kommer beträffande cirka-kostnader mm.

NYA BATTERIER i VÄRMEGIVARE
Ett trettiotal lägenheter har sändare installerade i lägenheterna för att styra vår gemensamma inomhusvärme. Batteriet har tagit slut i en del. Dessa lägenheter kommer att få besök kvällstid för överlämnande av ett nytt batteri.

Styrelsens sammanträden
Styrelsen sammanträder nästa gång den 6 dec.