Obligatorisk Ventilationskontroll - OVK.

Vi ber om tillträde till er lägenhet.

Hus Nr 5             Måndagen den 14 febr 8-16
Hus Nr 7             Tisdagen den 15 febr 8-16
Hus Nr 10           Onsdagen den 16 febr 8-16
Hus Nr 12           Torsdagen den 17 febr 8-16

Utöver kontroll av ventilationen kommer VOBKAB även att rengöra kanalerna vid detta tillfälle.
De ventiler vi måste ha tillgång till finns i kök, bad- och/eller duschrum. I vissa lägenheter finns även ventil i lägenhetsförrådet.
Så förbereder du dig.
Rengör ventildonen exteriört. Rengör spisfläkt och filter. Ta bort möbler, redskap och annat som står i vägen för att nå ventilen. Ta även bort saker som eventuellt står i skåp eller hylla ovan spisen.
Tillträde till lägenheten.
Om ni eller någon närstående eller vän inte kan vara hemma i lgh ovanstående dag ber vi er att ni sätter låset i serviceläge (se nedan).
Om ni inte har den möjligheten, då lägenheten bytt lås, ber vi er att ni möter upp oss i porten kl 8.00 den aktuella dagen, så tar vi emot era nycklar. Väl märkt knippa (nyckelbricka) liggande i ett kuvert med namn överensstämmande med namn på postfack samt husnummer. Nycklarna återlämnas efter avslutat arbete liggande i kuvertet i ert postfack.
Om OVK.
De är obligatoriskt att genomföra denna kontroll vart sjätte år. Lägenhetsinnehavare är skyldiga att lämna tillträde till lägenheten. Om man inte ger tillträde på utsatt dag kan lägenhetsinnehavaren vara skyldig att ersätta föreningen för de merkostnader som uppkommer.

Eventuella frågor om arbetet besvaras av ordf Sven Eklöf, 070-280 34 65.

Tack på förhand för ert tillmötesgående!

Sätta låset i serviceläge
Man låser som vanligt, men drar ut nyckeln i läget kl 10. Normalt drar man ut den i läge rakt upp, dvs kl 12. Instruktionen finns även på sidan på dörrbladet vid låset. Då kan dörren låsas upp med servicenyckel som leverantören kommer ha tillgång till. Efteråt låser leverantören på samma sätt till serviceläget. Ställ aldrig låset i serviceläge över natten!